Пред избрани журналисти и без камери. Така изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков реши да представи своята версия за отказаните през зимата продажби на футболисти, твърди btvsport.bg.

Ивков показа офертите изпратени за Хосе Кордоба и Андриан Краев. Те са на стойност съответно 2,5 млн. евро и 700 000 евро. Директорът е категоричен, че това са чистите суми, които са щели да влязат в касата на клуба.

Предложението за Кордоба е от руския Сочи. Освен това панамският защитник е можел да премине и в датския Брьондби срещу 2 млн. евро. Краев пък е бил желан от унгарския Фехервар.

Ивков обаче призна, че българска банка е препоръчала да не бъде сключван договор със Сочи. Причината – санкциите срещу собственика на клуба, който е смятан за приближен до Владимир Путин. А връзката с руснаците била осъществена лично от Сираков. 

Директорът допълни, че няма да допусне да бъде наричан лъжец и че дните му на поста са преброени.

Това е поредният епизод от вътрешната война в Левски. От едната страна на барикадата са Ивков, треньорът Станимир Стоилов и организираните привърженици. От другата е собственикът Наско Сираков, който се ползва с доверието на генералния спонсор.

Наскоро Ивков обвини Сираков, че еднолично е спрял продажбите на Кордоба и Краев за общо 6 млн. лв. и по този начин е възпрепятствал постъпването на сериозна сума, с която да бъдат покрити част от задълженията към НАП на обща стойност 11,8 млн. евро. 

По-късно Сираков нарече това твърдение "класическа лъжа". След това Стоилов потвърди посочените от Ивков суми, но уточни, че се е съгласил офертите да бъдат отказани. А днес сдружението "Левски за левскарите", което държи 10% от акциите на клуба, призова истината да излезе наяве и за оставка на този, който лъже.

Сираков анонсира, че във вторник ще даде обща пресконференция със Стоилов. До този момент такава не е обявена, а треньорът обяви, че най-вероятно няма да седне на масата до собственика.