Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) излезе с официално изявление във Фейсбук, в което заяви, че изпълнителният директор на „сините“ Ивайло Ивков и треньорът на клуба Станимир Стоилов са потвърдили присъствието си на срещата, организирана от НКП тази събота.

От НКП добавиха, че по предложение на клуба, срещата ще се проведе на стадион „Георги Аспарухов“ от 12:00 часа.

На нея няма да присъства мажоритарният собственик Наско Сираков. Отговор все още се чака от Даниел Боримиров и Мило Борисов.

„Видно е, че „Пазителят на акциите“ не смята за необходимо да намери време за среща точно с тези („по-малко от 1%“, според едно негово изказване пред медиите) привърженици на Левски, към които, преди три години, се обърна за подкрепа и получи такава за придобиването на мажоритарния пакет от акциите на ПФК Левски АД“, споделиха от НКП в съобщението си след новината, че Сираков ще пропусне срещата поради ангажиментите си към разяснителната кампания за увеличаване капитала на клуба, както и заради подготовката на Общото събрание на Левски, което ще се проведе на 6 април.

Ето какво написаха от НКП във Фейсбук:

„Здравейте Левскари,

Изпълнителният директор на Клуба Ивайло Ивков, с писмо до нас, потвърди официално присъствието си на организираната за събота (01.04.2023 г.) среща с ръководството на ПФК Левски. Същото, в личен разговор с Председателя на УС на „НКП на Левски“, стори и старши-треньорът Станимир Стоилов.

От писмото на Изпълнителния директор е видно, че към момента на неговия отговор, останалите поканени участници в срещата - Наско Сираков, Даниел Боримиров и Мило Борисов - не са дали отговор на поканата.

По предложение на Клуба, което ние приемаме, срещата ще се проведе в нашия общ дом стадион „Георги Аспарухов“ от 12:00 часа.

В началото на днешния ден Наско Сираков излезе с изявление на клубния сайт, че има други ангажименти и няма да уважи поканата. От Даниел Боримиров и Мило Борисов отговор все още няма. Надяваме се да получим положителен такъв.

Видно е, че „Пазителят на акциите“ не смята за необходимо да намери време за среща точно с тези („по-малко от 1%“, според едно негово изказване пред медиите) привърженици на Левски, към които, преди три години, се обърна за подкрепа и получи такава за придобиването на мажоритарния пакет от акциите на ПФК Левски АД.

Налага се да напомним, че въпреки факта, че Левскари има из цялата страна и не малко градове извън страната, все пак ПФК Левски е футболен клуб основан, функциониращ и домакинстващ в град София. И именно в София на среща сме поканили и ще вземат участие представители на редица Левскарски структури и фен-клубове от цяла България и чужбина.

Според нас отлагането на срещата с Левскарите в София е неуместно, необосновано и неприемливо предвид факта, че тежките управленски, а оттам и финансови проблеми, с всеки изминал ден, се задълбочават все повече и повече.

Държим да изясним позициите, намеренията и ангажиментите на всички ръководни и отговорни фактори в Левски преди Общото събрание на акционерите, което е насрочено за 06.04.2023. Това ще даде възможност на всеки един от многобройните акционери в "ПФК Левски" АД да взима и гласува информирани и аргументирани решения.

Според нас е крайно време всички, от които зависи съдбата на вековния клуб, да седнат на една маса и да изчистят противоречията и неразбирателствата си по всички теми.

Само ЛЕВСКИ!“.