Бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров разкри чрез получено до него писмо скандал, в който са намесени председателите на областните съюзи на БФС във Враца, Видин и Монтана.

Майката има син, играещ за набор 2010 на ДФК Прециз. В мач от първенството в лига Футбол 11, администрирано от ОС на БФС – Враца, ДФК Прециз се изправя срещу ДФК Видин. В противниковия отбор има трима футболисти от по-висока възрастова група.

На проверката, замаскирала гафа, присъства Милен Бельов – председател на ОС на БФС – Враца. За нарушението е наясно и Иво Марков, председател на ОС на БФС – Видин. Същевременно ДФК Прециз не е получил уведомление за необходимостта от електронни картотеки от председателя на ОС на БФС Монтана Радой Христов.

Ето целия пост на Петров:

„Здравейте, г-жо Иванова,

не знам откъде да започна и как да обясня кратко какво представляват тримата господа, с които сте имали “удоволствието” да се сблъскате. Споменатият човек от Видин е делегат в Първа лига и сигурно не знае правилниците в първенствата при подрастващите. Другите двама са там единствено за работа преди честните и така известни Конгреси на БФС. Явно представената от нас промяна в електронното картотекиране е доста сложна за изпълнение от тези калпазани. Забравили да кажат, горките. Очаквам, че БФС с изтекъл мандат, ще отстрани тези явно некомпетентни областни ръководители от системата моментално“, пише Петров, член на екипа на борещия се за президентския пост в БФС Димитър Бербатов.