Парадоксално, но факт – нито един футболист от настоящия отбор на ЦСКА не е вкарал гол във вечното дерби, пише "Тема:Спорт".

До тази ситуация се стигна, след като армейците проветриха сериозно съблекалнята през лятото, а в есенния сблъсък с Левски не успяха да се разпишат и отстъпиха с 0:2. Най-близо до гол тогава бе Джонатан Линдсет, който уцели греда с удар от дистанция.

При Левски ситуацията е малко по-добра именно заради предходното дерби, когато победата донесоха Велтон и Илиян Стефанов. Нани, както е прякорът на бившия играч на Локо Сф и Берое, има гол срещу червените и в турнира за купата. При това във финал. След негов шут Левски се наложи с 1:0 над вечния съперник на 15 май миналата година и триумфира с отличието. Друг футболист, който имаше попадение срещу ЦСКА – Георги Миланов (при загубата с 1:2 на 26 септември 2021 г.) , напусна „Герена“ през зимата в посока тима от ОАЕ Ал Дафра.

Интересен въпрос е кой ще бие дузпа за Левски, ако главният съдия Никола Попов отсъди такава в понеделник. Това е най-слабият компонент в представянето на сините, а към момента най-логичният избор изглежда Ивелин Попов, който ще търси първия си гол срещу ЦСКА с екипа на Левски. Попето обаче също се отчете с пропуск от бялата точка през този сезон (при домакинската загуба от Славия с 1:2). През този сезон дузпи за тима не реализираха още Хосе Кордоба, Цунами, Асен Митков, Марин Петков, Андриан Краев и Филип Кръстев. Последният е единственият с два пропуска от 11-те метра.

Титулярен изпълнител за ЦСКА е Иван Турицов, който е 9 от 9 във всички турнири. Той обаче ще остане на резервната скамейка и ако се стигна до дузпа в негово отсъствие, зад бялата точка ще застане голмайсторът на тима Дюкенс Назон.