ЦСКА удари с 1:0 Пирин в Благоевград и отново дръпна с две точки на Лудогорец в битката за шампионската титла. Единственото попадение в мача заби Браян Морено в 42-ата минута.

„Армейците“ счупиха с този успех и един уникален рекорд - записаха десета поредна победа като гост в първенството. Това не е постигано от нито един отбор в историята на родния шампионат.

ЦСКА изцяло доминираше в мача, създаде половин дузина положения, вкара веднъж, след което затвори срещата и логично се поздрави с победата и трите точки. Така момчетата на Саша Илич ще посрещнат в приповдигнато настроение Лудогорец в следващия кръг.

Пирин от своя страна не показа нещо запомнящо се в тази среща и ще продължи битката за оцеляването си в елита.


ЦСКА можеше да поведе още в 11-а секунда, когато Браян Морено бе изведен на стрелкова позиция, но вратарят на домакините Янко Георгиев спаси.

В 5-ата минута двата отбора и публиката почетоха паметта на легендарния Красимир Безински, играл и за двата отбора.

"Червените" имаха игрово надмощие през първата част и на няколко пъти застрашиха сериозно вратата на домакините, но Янко Георгиев бе на мястото си след удари на Морено и Хайнц. Най-доброто положение изпусна Назон, който бе изведен от Хайнц на чиста позиция в 33-а минута, но не успя да засече добре топката и я прати встрани от вратата.

Пирин се защитаваше дълбоко в своята половина, но на няколко пъти опита контраатаки и при една от тях в в 32-а минута Борис Тютюков центрира усперодно на вратата, но Иван Тасев стреля покрай десния страничен стълб.

В 42-а минута натискът на гостите даде резултат. Иван Турицов проби от дясно и извади топката към дузпата за връхлитащия Браян Морено, който с удар от движение не остави шансове на вратаря - 1:0 за ЦСКА.
 
На почивката треньорът на Пирин Христо Янев направи две смени на почивката, като пусна в игра Преслав Йорданов и юношата на ЦСКА Мартин Смоленски, но първият се контузи след 15-ина минути на терена и на свой ред бе заменен от Димитър Тонев.

"Червените" намалиха оборотите и предпочетоха да се подсигурят в отбрана и успяха да запазят крехкия аванс.

В 71-а минута Пирин бе близо до изравнителен, след като Даниил Кондраков бе изведен зад защитата на на ЦСКА, но Бусато отклони удара, а Християн Петров изчисти топката пред голлинията.

Минута преди края влезлият като резерва Жираир Шагоян отправи силен удар, който Янко Георгиев спаси, а при добавката на Назон отново вратарят парира. В добавеното време отново голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон пропусна стопроцентова възможност и отново стражът на Пирин се намеси умело.

В последните секунди домакините пропуснаха да изравнят, след като Дюлгеров свали с глава за Иван Тасев, който от въздуха стреля покрай вратата.

Пирин - ЦСКА 0:1

Голмайстор: Морено (42)

Пирин: 21. Георгиев, 38. Дюлгеров, 11. Анд. Йорданов, 24. Тютюков, 14. Кондраков, 8. Семениев, 26. Тасев, 17. Будинов, 72. Сенхаджи, 10. Шоколаров, 20. Макрецкис

ЦСКА: 1. Бусато, 21. Юга, 22. Махмутович, 6. Петров, 15. Вион, 19. Турицов, 11. Туфегджич, 26. Марселино, 14. Хайнц, 9. Назон, 28. Морено