"Няма как да толерираме случилото се след последния съдийски сигнал на мача с Локомотив (София). Агресията към нашите футболисти и щаб, както и обидните скандирания, са недопустими и не прилягат на европейски клуб като Ботев", обяви ръководството на Ботев Пловдив в своя позиция относно събитията след двубоя с "железничарите" в края на миналата седмица. Тогава играчите на "канарчетата" бяха съблечени от фенове на тима след домакинската загуба на "Колежа" с 0:2.

"Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изказва своята благодарност към хилядите „жълто-черни“ фенове, които не спират да подкрепят отбора. Вашата подкрепа е много по-осезаема и силна в нашия дом – стадион „Христо Ботев“. Във всички трудни времена Вие, феновете, винаги сте били плътно зад отбора. Разбираме вашето недоволство от слабите резултати на отбора.

Въпреки представянето на терена и загубите, вие не спирате да подкрепяте тима през всичките 90 минути. Няма как да толерираме случилото се след последния съдийски сигнал на мача с Локомотив (София). Агресията към нашите футболисти и щаб, както и обидните скандирания, са недопустими и не прилягат на европейски клуб като Ботев. Призоваваме „жълто-черните“ фенове да продължават да подкрепят страстно отбора от трибуните, въпреки незадоволителното класиране и слаби резултати. Само клуб и фенове, заедно, можем да върнем Ботев на мястото, което заслужава – при водещите отбори и в битката за трофеи и купи", се казва в позицията на ръководството.