Ботев (Пловдив) и Славия завършиха при нулево равенство в среща от втората четворка в класирането на Първа лига - за разпределение на местата от 7-о до 10-о.

Двубоят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив бе равностоен, като и двата тима имаха своите шансове да стигнат до крайния успех, а по веднъж уцелиха и греда.

След равенството Славия събра актив от 55 точки, с 3 повече от Арда (Кърджали), като "белите" продължават да заемат седмата позиция в подреждането, която дава право на участие в баража за класиране в турнира Лига на конференциите. Ботев остава на десето място с 33 точки. 


Срещата започна с леко игрово преимущество на "канарчетата", които владееха повече топката в началото на двубоя. Първата интересна ситуация обаче стана пред вратата на "жълто-черните". В 6-ата минута Емил Виячки засече с глава центриране от корнер, но топката мина над напречната греда на Георги Аргилашки. 

В 15-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Венцислав Керчев събори Джеймс Ето‘о в наказателното поле на "белите", но главният съдия Васимир Ел-Хатиб остави играта да продължи.

Пет минути след това Ботев стигна до първия си изгоден шанс за гол. Красиан Колев центрира от ъглов удар и Виктор Генев засече с глава от границата на вратарското поле, но Николай Кръстев демонстрира отличен рефлекс и парира.

В 29-ата минута гостите от София отговориха с добра атака отдясно, която завърши с центриране към Людовик Соарес, той свали с едно докосване към Галин Иванов, който обаче стреля неточно от около 11-12 метра, фронтално срещу вратата на "канарчетата". 

Минута след това играчите на Ангел Славков уцелиха греда. Ертан Томбак бе изпуснат отдясно в наказателното поле от Димитър Папазов и опита силен удар по диагонала, който се отби в напречната греда зад Георги Аргилашки. 

В 41-ата минута "жълто-черните" също разгърнаха добро многоходово нападение, на върха на което се оказа Мартин Секулич, хърватинът финтира бранител на Славия и се озова сам срещу Николай Кръстев, но не успя да го преодолее и завършващият му удар бе отразен от вратаря на "белите". Така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част протече на доста по-ниски обороти от първото полувреме и чистите положения пред двете врати липсваха.

Десет минути след подновяването на играта отборът на Ботев организира бърза контраатака, която завърши с удар на Николай Минков по земя, спасен с вещина от Кръстев.

В 66-ата минута играчите на Ангел Славков също стигнаха до шанс за изстрел по диагонала, но Ертан Томбак стреля неточно. Малко след това пък Ахмед Ахмедов не съумя да уцели топката при опита си да засече с пета прострелно центриране отляво, след като бе оставен непокрит на няколко метра пред вратата. 

Пет минути по-късно и "канарчетата" уцелиха греда. Мартин Секулич се пребори с противников състезател по левия фланг и подаде към Антоан Бароан, който стреля в близкия ъгъл, но топката се отби в десния страничен стълб на Николай Кръстев.

До края на мача и двата тима потърсиха успеха, но не съумяха да стигнат до изгодни ситуации и така срещата приключи при нулево равенство.

В следващия кръг за Ботев (Пловдив) предстои гостуване на другия столичен тим във втората четворка на класирането - Локомотив (София), докато Славия ще пътува до Кърджали за двубой с Арда в директен сблъсък за седмата позиция, даваща право на участие в баража за класиране за Лигата на конференциите. 

Ботев (Пловдив) – Славия 0:0

Ботев (Пловдив): Георги Аргилашки, Виктор Генев, Станислав Работов (57-Самуел Супрайен), Димитър Папазов, Джеймс Ето‘о (74-Абдулайе Траоре), Красиан Колев, Лъчезар Балтанов, Антонио Перера (57-Мартин Ситев), Николай Минков, Мартин Секулич (74-Мирослав Георгиев), Антоан Бароан (91-Самуел Акере)

Славия: Николай Кръстев, Ертан Томбак, Емил Виячки, Натан Гасама, Венцислав Керчев, Ерол Дост (91-Велко Йеленкович), Христо Попадийн (46-Иван Минчев), Галин Иванов, Тони Тасев, Людовик Соарес (87-Чунг Нгуен До), Ахмед Ахмедов (80-Роберто Райчев)