Дългът на Левски към НАП в голяма степен може да се счита за уреден и това ще бъде обявено от „Герена“ в следващите дни.

Сините са в процес на сключване на партньорство с дружество, което се занимава с отпускане на заеми със средства, които не са набирани чрез публично привличане на влогове или други възстановими средства, съгласно Закона за кредитните институции. Компанията има интереси във футбола, като има участия и в други български клубове, както спонсортво в една от структурите на БФС.

Очаква се дружеството да изкупи дълга на Левски към пригодната агенция, не е ясно дали става въпрос за главницата или за цялата изискуема сума, която по последни официални данни е близо 12 милиона лева. Само лихвата, която сините плащат всеки ден към държавтата хазна е над 2500 лева. По-скоро сделката ще е за цялостно изкупуване на дълга.

Това е очакваната новина от сините запалянковци, които в последните 2 месеца първо от Наско Сираков, а след това и от Даниел Боримиров научиха със загадъчни анонси. Най-напред собственикът, а на 24 май и новия изпълнителен директор обявиха, че за Левски предстоят добри дни, като и двамата гарнираха изказванията с лека оптимистична усмивка.

Новият партньор на Левски ще осигури отделен приходен поток в клуба от „Герена“, другият трябва да е след очакваното второ емитиране на акции. При първото предлагане на книжа бяха набрани над 200 хиляди лева, които опидоха директно в НАП.

Агенцията наложи запор на всички приходи в клуба в размер на 30 процента. Отговорници от хазната и представители на компанията, която е част от финансов мегахолдинг, вече са подготвили начина, по който да бъде оформена документалната част по погасяването дълга на Левски, пише "Тема:Спорт".