Дългогодишният председател на Националния клуб на привържениците на гранда "Левски", Степан Хиндлиян, беше гост в "Неформално с Георги Петков".

Той разкри точните параметри на задълженията на клуба, отговори на нападките на Константин Папазов, разкритикува мажоритарния собственик на "сините" Наско Сираков, защити бившия треньор Станимир Стоилов и се върна назад, към най-приятните, последвани и от най-проблемните моменти за столичния тим.

"От 2011-а година, до 2022-а "Левски" инкасира загуби от 47 млн. лева! Фирмата е декапитализирана, с отрицателен собствен капитал от над -13 млн. лева. Задълженията са в размер на 33,378 млн. лева", уточни Хиндлиян.

"Не съм съгласен с нито една дума, изречена от Папазов! Не е вярно, че Стоилов иска да управлява "Левски". А като ще се връщаме към миналото, да каже Папазов до 25-ата си годишнина в кой сектор е седял...", загатна нашият домакин.

"Винаги е имало кръгове на влияние в "Левски". Вътре в клуба, както и около него", каза още той и добави: "Сираков е само инструмент. Той не взима самостоятелни решения и се облагодетелства от клуба. Той е лицето, а зад него са хората, които казват какво да става в "Левски"! Той не подкрепи Стоилов да се каже истината - кой докара клуба до положението, в което се намира".

"Левски" дължи на фирмите на Васил Божков около 6 млн. Но сега сме напът да изтеглим най-големия си кредит...", довери Хиндлиян и допълни:

"Левски" не е просто футболен клуб. Той е религия, идеология, начин на живот!".