Ръководството Арда ще подаде жалба във ФИФА срещу определената дата на баража за Лигата на конференциите срещу Левски, съобщи изпълнителният директор на клуба Ахмед Моллахасан.

СТК на БФС вчера реши прейофът за последната квота на страната за участие в турнира на УЕФА да се играе на 11 юни (неделя) от 19:00 часа на стадион "Георги Асрарухов", след като преди това на 6 юни (вторник) двубоят беше изтеглен за събота по молба на кърджалийци. 

На 7 юни от Левски излязоха с остра позиция за връщане на баража на първоначално определената дата - 11 юни, тъй като получават ден по-малко за възстановяване от съперника.   

Причината за недовоството на Арда пък, е че договорите на няколко играчи от състава изтичат на 10 юни и те може да не успеят да вземат участие във важната среща, ако не се постигнат допълнителни споразумения за удължаването им с ден.

От БФС подчертаха в последното решение на СТК, че датата 11 юни е определена за бараж още през февруари и от клуба са имали достатъчно време, за да оформят необходимите анекси.   

"Доста неща се насъбраха...и със съдийството, ще систематизираме нещата, ще опишем всичко и ще пуснем жалба до ФИФА. Не може да бъдем мачкани по този начин. Разбира се, ФИФА няма да реагира толкова бързо, но ние трябва да реагираме, защото не може БФС да обслужва интересите на няколко отбора. Това вече е грозно", каза Моллахасан, като допълни, че "три дни са напълно достагтъчни за въстнановяване на един отбор".

Един от голмайсторите на отбора Ласана Н'Диайе, както и други двама основни играчи - Ел Мами Тетах и Умар Сако, са застрашени да не играят в неделя, тъй като контрактите им изтичат в събота. 

"Анекс за един ден няма как да стане. Тези взаимоотношения са професионални.
Ел Мами е под наем от Аланияспрор от Турция. Няма как...вчера обяви БФС, че отменя деня на мача и ние днес в петък трябва да пратим анекс до тях. Тези неща не стават за един ден", коментира Моллахасан. 

"Мисля, че трима или четирима са с изтичащи договори. Те са възлови играчи. Един от тях е Ласана Н'Диайе, един от нашите голмайстори, той е под наем от ЦСКА Москва, Ел Мами, Умар Сако сме го взели сме под наем от ЛАСК Линц от дата до дата, до 10-и, защото БФС обяви края на първенството на 10-и. Сега той е под въпрос дали ще може да играе. Ще се опитваме чрез анекси и такива неща, но то не е проблем само договора, има работни визи, лични карти..", допълни той.

"БФС промени (датата) с един ден, но те знаят, че договорите на нашите играчи изтичат на 10-и. Те имат тази информация. Обяснението на БФС е, че е заради протестите. Но ние няма да играем в центъра на София. Ще играем на стадион.", каза изпълнителният шеф на Арда. 

Той добави, че са питали БФС дали от полицията са изпратили предписание този мач да не се играе, но не са получили отговор.