Ботев (Пловдив) победи категорично с 3:0 като домакин сръбския елитен Раднички (Ниш) в последната си контролна среща преди началото на сезона в Първа лига. Два гола за успеха на "канарчетата" реализира Мартин Секулич, който бе точен в 17-ата и в 34-ата минута от дузпа, а едно попадение добави Реда Рабей.

Двубоят започна със сериозно игрово преимущество на Ботев и "канарчетата" поведоха в резултата в 17-ата минута. Красиан Колев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, където Мартин Секулич се извиси и засече с глава в горния десен ъгъл на Драган Росич за 1:0.

Веднага след подновяването на играта от центъра гостите отговориха с опасна атака, след като Сава Петров се откъсна по левия фланг, навлезе в наказателното поле и преодоля Хидайет Ханкич. Той опита да завърши от малък ъгъл, но Станислав Работов изчисти пред голлинията.

В 24-ата минута Красиан Колев проби отляво и стреля силно по диагонала от около 20 метра, но право в ръцете на вратаря на Раднички.

Шест минути по-късно "жълто-черните" имаха отлична възможност да удвоят аванса си. Реда Рабей обаче не успя да уцели вратата, след като бе изведен зад защитата на сръбския тим.

В 34-ата минута играчите на Станислав Генчев получиха право да изпълнят дузпа. Мака Гаку фаулира Джеймс Ето‘о в наказателното поле и главният съдия Радослав Гидженов отсъди наказателен удар. Зад топката застана Мартин Секулич, който бе безпогрешен, за да реализира второто си попадение в срещата. 

В 41-ата минута "канарчетата" вкараха трети гол. Красиан Колев изведе по отличен начин с дълго подаване от собствената половина Реда Рабей, който овладя и завърши покрай Драган Росич за 3:0.

Три минути по-късно Раднички стигна до най-опасното си положение пред вратата на Ботев. Капитанът на гостите Александър Пейович пробва центриране след късо изпълнение на корнер, топката обаче прехвърли Хидайет Ханкич и се отби в напречната греда. 

През второто полувреме двата тима намалиха оборотите и чистите голови положения липсваха.

Четвърт час след подновяването на играта Стефан Цветкович от състава на гостите получи отдясно в наказателното поле на Ботев и стреля по земя, но Ханкич изби с крак. 

В 64-ата минута Фрасис Анди също опита късмета си с изстрел от около 20 метра, който обаче мина встрани от вратата на "жълто-черните". 

В 81-ата минута Николай Минков изведе Самуел Акере отдясно в наказателното поле, но той не успя да преодолее вратаря на Раднички. 

Пет минути по-късно Мака Гаку от състава на гостите бе изгонен от игра, след като получи втори жълт и съответно червен картон.

Това бе последна проверка за Ботев (Пловдив) преди началото на новия сезон в efbet Лига. В първия кръг на новата кампания "канарчетата" гостуват на градския си съперник Локомотив, като двубоят е в неделя (16 юли) от 18:30 часа на "Лаута".