Ботев Враца постигна първа победа в първенството, след като надделя над Славия с 2:0 на стадион “Христо Ботев”. Срещата започна в равностоен дух, но постепенно Ботев Враца стана по-активният отбор.

В 14-ата минута Чавдар Ивайлов успя да намери включилия се отдясно Спас Георгиев, който отправи удар, но не намери целта. 12 минути по-късно врачани получиха нова възможност, когато Браян Мендоса подаде към , той намери Спас Георгиев, но гредата бе в помощ на Николай Кръстев да не допусне попадение.

В края на първата част Красимир Костов направи първа намеса в двубоя – отправи изстрел от пряк свободен удар, но вратарят на домакините улови топката.

Второто полувреме бе повече от добро за Ботев. Само секунди след като започна втората част Момчил Цветанов получи топката и с мощен изстрел извън наказателното поле матира Николай Кръстев.

“Белите” отговориха пет минути след това, когато Тони Тасев изстреля силно топката по посока на вратата на Костов, но вратарят на Ботев Враца успя да избие в корнер, който доведе до нов такъв, но и от двата не произлезе нещо опасно.

В 74-ата минута домакините удвоиха преднината си. Чавдар Ивайлов стреля мощно от дистанция, Кръстев изби, но коженото кълбо достигна до Жан Пиер да Силва, който я изпрати в мрежата за 2:0.

До последната минута не се случиха повече интересни ситуации и така Ботев спечели за първи път в шампионата.