Локомотив (Пловдив) записа втора победа от началото на сезона в Първа лига, след като "черно-белите: надиграха Ботев (Враца) с 4:0 като домакин в последния мач от третия кръг на шампионата.

Играчите на Александър Томаш стигнаха до успеха с голове на Хорхе Сегура и Георги Минчев през първата част и попадения на Бабакар Дион и Петър Андреев в края на срещата.

"Смърфовете" играха с човек по-малко на терена от 66-ата минута, когато Ангел Лясков бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Браян Переа.

С успеха Локомотив събра актив от 7 точки след първите три кръга и се изравни с Черно море на първото място в класирането, докато Ботев (Враца) регистрира второ поражение през кампанията и остава с 3 точки. 

След четвърт част игра домакините първи стигнаха до точен изстрел, дело на Георги Минчев. Централният нападател на "смърфовете" засече с глава центриране на Матеус да Силва отдясно, но ударът бе слаб и не затрудни Красимир Костов. 

В 22-ата минута "черно-белите" поведоха в резултата. Бабакар Дион центрира от корнер към Минчев, който продължи към Хорхе Сегура и централният бранител съумя да засече технично от близка дистанция, за да реализира за 1:0. 

Само пет минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Димитър Илиев изведе с дълго подаване от собствената половина Георги Минчев, който бе изпуснат от защитата на Ботев (Враца). Той овладя топката и стреля по земя между краката на Красимир Костов за 2:0. При този резултат дойде и краят на първата част. 

Пет минути след подновяването на играта през второто полувреме Локомотив имаше отличен шанс да вкара трето попадение. След центриране отдясно Луиз Фелипе изчисти в тялото на Мартин Кавдански и топката отиде в Георги Минчев, но нападателят не съумя да нанесе добър завършващ удар на няколко метра пред вратата на гостите.

В 60-ата минута Ботев (Враца) стигна до първата си чиста ситуация за гол. Даниел Генов получи отляво в наказателното поле на Локомотив, финтира Хорхе Сегура и стреля към далечния ъгъл на Динко Хоркаш, но топката мина встрани от вратата.

Шест минути след това домакините останаха с човек по-малко на терена. Ангел Лясков бе изгонен от игра, след като фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Браян Переа на дъгата на наказателното поле и главният съдия Ивайло Ненков не се поколеба да му покаже директен червен картон.

До края на срещата гостите от Враца опитаха да се възползват от численото си преимущество и да намалят изоставането си, но не успяха да го сторят, а вместо това инкасираха два гола. В 81-ата минута влезлият като резерва Алфа Конте изведе Бабакар Дион в наказателното поле и белгиецът насочи прецизно топката в долния ляв ъгъл на Красимир Костов за 3:0.

В последната минута от добавеното 5-минутно продължение на мача пък вратарят на Ботев се забави да изчисти и подари топката на Петър Андреев, който му отне и реализира в опразнената врата, за да оформи крайния резултат.

В следващия кръг Локомотив посреща Левски, докато Ботев (Враца) е домакин на шампиона Лудогорец.

Локомотив Пловдив – Ботев Враца 4:0 

Голмайстори: 

1:0 Хорхе Сегура 22
2:0 Георги Минчев 27
3:0 Бабакр Дион 81
4:0 Петър Андреев 90+5

Локомотив Пловдив: Динко Хоркаш, Ангел Лясков, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Матеус да Силва, Христо Иванов, Димитър Илиев (85 - Петър Андреев), Бабакар Дион (85 - Калоян Костов), Евандро (73 - Кристиян Пешов), Джовани Бариани (63 – Георги Каракашев), Георги Минчев (63 – Алфа Конте)

Ботев Враца: Красимир Костов, Мартин Кавдански, Луиз Фелипе (85 - Красимир Тодоров), Момчил Цветанов, Даниел Генов (77 – Мирослав Маринов), Спас Георгиев (64 – Жан Пиер Да Силва), Чавдар Ивайлов, Диого Барбоса (77 – Марко Мажуга), Браян Переа, Браян Мендоса, Стефан Велев