Представителите на България ще изиграят реваншите си от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. На пръв поглед най-непосилна изглежда задачата на ЦСКА, след като загуби с 0:2 от Сепси насред стадион „Българска армия“. Левски почти си гарантира участие в следващата фаза с победата 2:0 над Шкупи в Скопие, а ЦСКА 1948 допусна поражение с 0:1 от ФКСБ Букурещ в дебютния си мач в евротурнирите.

Бившият национал на България Михаил Александров се съгласи да изрази мнението си пред SportLive.bg относно представянето им в Европа. Четирикратният шампион с Лудогорец логично акцентира върху ЦСКА, защото е юноша на 31-кратния първенец на България.

- Г-н Александров, кой от българските отбори Ви се струва, че е с най-малки шансове да продължи напред, въпреки че на пръв поглед най-тежка изглежда задачата на ЦСКА?

- Футбол е. Отборите се намират в една фаза на подготовка и все още не са стиковани напълно. Поради тази причина всичко е възможно. Някои хора не го взимат под внимание, но това е изключително важно. Отборите все още не са влезли във върхова форма и е много трудно да се коментира как даден отбор ще влезе в мача и как ще му се отрази даден резултат.

На някои се отразява негативно, а на други – позитивно. От това, което видях в първите мачове, единствено бих упрекнал играта на ЦСКА, защото двубоят се проведе пред пълен стадион на „Армията“, имаше атмосфера. Говоря за начина на провеждане на срещата, който според мен не приляга на ЦСКА. ЦСКА е голям клуб и трябва да се намира в Европа. Когато някой вкъщи играе срещу ЦСКА, трябва да изпитва респект.

Аз такова нещо от отбор като Сепси не видях. Отново влизаме в същата ситуация, за която говорих за Олимпия Любляна, а именно, че Сепси вече е един клуб с амбиции в румънското първенство. Това, че много хора в България започват да коментират името на Сепси с дадена марка напитки не означава, че този отбор не е достатъчно сериозен. Може да се докаже и от множеството реклами по фланелките им.

- С какво се занимавате в момента?

- Изцяло съм концентриран върху „Мача на надеждата“, който се организира от Стилиян Петров. Помагам за организацията на този мач.

- Стилиян Петров и всички, които организират това събитие и инициатива, заслужават адмирации.

- Страхотно събитие ще е. Надявам се хората да го оценят, защото се прави за българския народ.