Капитанът на Лудогорец (Разград) и най-добър български футболист в последните години Кирил Десподов предпочете да остане фокусиран върху утрешния мач от третия кръг на Лига Европа срещу Астана (Казахстан) и не иска да говори за евентуален сблъсък с Аякс.

Лудогорец изостава с 1:2 в първия двубой срещу казахите, но се надява да преодолее пасива и да си гарантира плейоф за влизане в груповата фаза на турнира срещу гранда от Амстердам.

"Мисля, че Лудогорец е свикнал да играе през 3-4 дни важни мачове. От доста години насам влиза постоянно в групите на Лига Европа. Ние сме свикнали и знаем какво изисква това да играеш през три дни. В отбора се работи изключително професионално от всяка една гледна точка и всички се стараят да се възстановим по най-добрия начин. Така че отборът е свеж и готов да покажем едно добро лице. И да сме гладни за победата", обясни крилото за състоянието на отбора и натрупалите се мачове в цикъл сряда-събота.

Помолен да сравни българските отбори с утрешния съперник Астана, както и да коментира очакванията за двубой с Аякс той каза:

"С българските отбори няма как да ги сравним. Те са здрави физически, разчитат много на статичните положения. Но не трябва да се фокусираме върху тях, а върху нашата игра. Аз мисля, че не е сериозно да говорим за Аякс, защото първо трябва да си свършим работата утре на терена и чак тогава. Не е сериозно да коментираме Аякс, защото утре противникът се казва Астана".

Миналата година Десподов и продадения в Брюж (Белгия) Игор Тиаго оформиха отличен дует в атаката на шампионите. Сега обаче на върха на атаката ще играе Руан Секо Крус, тъй като другото ново попълнение Квадво Дуа се контузи и поне още половин година няма да бъде на терена.

"Руан Секо? Още е рано да се каже, че успяваме да се сработим. Но се стараем до максимума, каквото може да сме си полезни един на друг. Доста сходен футболист е на Игор Тиаго. Когато той дойде, знаете как в първите няколко месеца не беше на ниво. След това момчето се отпусна, започна да играе и да вкарва голове. На всеки един футболист му трябва малко време, за да се сработи с отбора, да свикне с обстановката. Надявам се момчето даже да е по-добре от Игор Тиаго и да вкара повече голове. Аз ще бъда щастлив да му правя още повече асистенции".

"Аз мисля, че там теренът беше доста тежък. Трудно играем на изкуствено. Защото в Европа се играе на натурална трева. Но не само теренът. Играем в къщи, пред нашата публика. Ние трябва още от първата секунда да ги накараме да се чувстват неудобно и да им покажем, че нищо хубаво не ги очаква. Мисля, че естествената трева ще повлияе на крайния изход от двубоя", завърши Десподов.