Треньорът на Хебър Любослав Пенев бе силно афектиран след поражението на своя тим с 3:4 от Локомотив (Пловдив). Наставникът изрази сериозни претенции към съдийството на Валентин Железов и посочи конкретни ситуации, в които според него решенията на арбитъра са повлияли върху развитието на срещата. 

"За мен ние бяхме по-добрият отбор. Инициативата беше в нас, но за съжаление имаше един основен виновник, който е главният съдия. Не е нормално три от четири гола да не ги разглежда. Има корнер, който де факто е аут за нас, фаул накрая, който не е фаул".

"Обратно, в наказателното поле на Локомотив има ситуации, които не разглежда. Най-вероятно има две чисти дузпи на Бастунов и на Охене, така че това са едни детайли, които вляят върху мача. Поздравявам още веднъж момчетата и това ми е мнението като посока. Много лесно се свири срещу Хебър, вече го наблюдавам в много мачове."

"Жалко, жалко, защото ние се трудим ежедневно и развалят празника на всички хора. Това не го приемам. По тази причина не сме краен победител, а заслужавахме", заяви емоционално Пенев след срещата. 

"Без грешки няма да има голове. Това не е основното в момента. Не приемам загуби по този начин, включително и победа. Искам обективен съдия, който да помага на футбола и на футболистите да израстват. Имам обяснение за това нещо. Играхме срещу отбор, който е основният спонсор на съдиите с този надпис, който носят отзад. Има логика в цялото това нещо, което казвам".

"Нямат право да се подиграват с треньори, с футболисти, с публика. Това е безобразие. Преди малко гледах повторенията на всички ситуации. Това не е критика, това е истината", каза още наставникът на Хебър.