"Ако мен ме питате, трябва да има поне трима българи във всеки отбор, но те трябва да бъдат качествени. Не казвам, че чужденците са по-добри, но отборите си имат президенти, а те си следват клубната политика. Ние нищо не можем да направим насила", коментира вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде интервю за БНТ, в което основен акцент бяха предстоящите два двубоя на представителния отбор срещу Иран и Черна гора, както и развитието на родния футбол и липсата на качествени състезатели.

Бившият национал сподели, че иска да види една добра игра от "лъвовете" и коментира завръщането на "трикольорите" в Пловдив, където в четвъртък (7 септември) ще се изиграе приятелския двубой срещу персите.

"Всички желаем да видим една по-здрава и стегната игра. За мен това е много важно в един отбор. Тези момчета вече имат опит, познават треньора и от тях зависи, ако искат да се развиват. Аз държа на добрата игра", започна един от героите от САЩ 1994.

"Аз искам да поздравя пловдивчани с тази придобивка. Дано се наслаждават на новия стадион и дано ние постигнем добър резултат там. При всички положения Пловдив е една естествена футболна столица и би било удобно за всички футболни запалянковци, ако играем там", продължи той.

Лечтов говори и за работата на селекционера Младен Кръстаич, който вече повече от година е начело на България, както и дали отборът ни все още има шансове да играе на Евро 2024.

"Според мен е рано да се прави равносметка на работата на Кръстаич. Поздравявам го, че предприе бързо тази крачка и да направи реформа, давайки шанс на младите футболисти. Нито един треньор в света не е сигурен за своя пост. Ще се направят анализи на мачовете, но нека да не разсъждаваме по фенски", заяви Лечков.

"За мен нямаме шанс за Евро 2024. Групата е доста силна. Още в самото начало казах, че Унгария е фаворит", категоричен е бившият футболист.

Накрая Йордан Лечков се обърна към бившия си съотборник Петър Хубчев, за да му вдъхне кураж в битката с коварната болест: "Пожелавам му да преодолее всичко. Това, което не ни убива, ни прави по-силни".