Локомотив Пловдив е лидер в родната Първа лига. Отборът, воден от Александър Томаш, счупи клубния рекорд за поредни победи, регистрирайки серия от 7 успеха. „Черно-белите“ впечатляват и с играта си, като те са и тимът, отбелязал най-много голове от началото на сезона – 21.

Пловдивчани са с актив от 22 точки след 8-ия кръг. След отличния старт на кампанията е логичен и въпросът дали Локомотив Пловдив е възможно да спечели шампионската титла за втори път в историята си след сезон 2003/2004.

Отговор SportLive.bg потърси от съсобственика на клуба Христо Крушарски. Бизнесменът е повече от оптимистично настроен за успешната кампания на подопечните си. При управлението на Крушарски „черно-белите“ спечелиха 3 трофея – два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата на България.

 „Със сигурност ще станем шампиони през този сезон, гледайки представянето на другите отбори“, отсече Крушарски пред SportLive.bg.

„Защо победите ни да са 7 поредни? Те ще са 17. Виждаме как играят останалите отбори. Ние поне демонстрираме постоянство. Проблемът за българските отбори е, че конкуренцията не е конкуренция. Точно това е най-големият проблем на българския футбол. Поради тази причина нямаме нищо“, продължи бизнесменът.

„Естествено, че може целта да ни е спечелване на шампионската титла. Човек винаги трябва да има цел. Нужно е да преследва нещо, за да е жив. В бизнеса също е така. Ако нямаш цел, планове, няма да постигнеш нищо. Необходимо е да набелязваш, да гониш, за да имаш. Ако не гониш, стоиш на едно място и не се развиваш“, категоричен е той.

„Добре, че се върнах в управлението на клуба след Нова година и побеждаваме“, завърши в типичния си култов стил Крушарски.

Припомняме, че бизнесменът се завърна официално в управлението на клуба през февруари, като оттогава отново решенията в Локомотив Пловдив се взимат съвместно с Адам Сотков. Двамата притежават по 50% от акциите на „черно-белите“.