През този сезон първенството в родната Първа лига е доста по-интересно. Изненадващ лидер е Локомотив Пловдив. Лудогорец показва сериозни амплитуди в представянето си, а Левски и ЦСКА сякаш постепенно набират скорост.

Бившият футболист и треньор на „сините“ Емил Велев изрази любопитно мнение пред SportLive.bg относно развитието на битката за титлата през тази кампания.

- Г-н Велев, кои отбори смятате, че ще бъдат основните претенденти за титлата през този сезон?

- Тази година се очертават 3-4 отбора. Миналата кампания бяха два – Лудогорец и ЦСКА. Сега вече ще са повече – може би Левски, ЦСКА , Локомотив Пловдив и на четвърто място Лудогорец.

- Какво точно имате предвид с поставянето на актуалния тотален хегемон на четвърто място сред тимовете, които посочихте?

- Подредих претендентите за титлата – първи е Левски, след това Локомотив Пловдив, ЦСКА и чак четвърти Лудогорец. Да кажем, че разградчани ги слагам наравно с Черно море. Така ги виждам претендентите през този сезон.

Мисля, че е крайно време да се възвърне старата традиция Левски и ЦСКА да са основните фаворити за шампион на България!

- Ще се случи ли наистина още през настоящата кампания?

-  Мисля, че ще стане. Вече ни омръзна да гледаме все Лудогорец да печели титлата, а на шампионския мач да има 30 човека на трибуните.

- В момента се занимавате със създадения  от Вас клуб „Левски – Спартак 1962“, но имате ли амбиции да се върнете към треньорството?

- Да, няма проблем, но зависи къде. Също така какви амбиции ще имат отборите, които проявят желание да ме поканят.

- Само за България ли визирате или и за чужбина?

- Смятам, че за чужбина вече е доста късно. Не казвам, че съм стар за футбола, но мисля, че е по-реално в България.

- Как се развива  Вашата детско-юношеска школа и мъжкият Ви отбор?

- Много добре вървят нещата. Играем за първенство в А Областна група, като за всеки мач включваме и по 6-7 играчи от юношеските формации. Момчета на по 15-16 години играят винаги. Това е идеята.