Емил Велев – Кокала, който е бивш треньор и на Славия, коментира пред SportLive.bg ситуацията при „белите“ след  поражението от Левски. Той изрази мнението си и за случилото се с легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро, който се раздели скоропостижно с най-стария столичен клуб.

- Г-н Велев, кризата в Славия, където също сте бил треньор, се задълбочи още повече – „белите“ регистрираха 7 поредни загуби след поражението и от Левски. Според Вас ще се види ли скоро светлина в тунела?

- Нямам на идея точно на какво се дължи това представяне на отбора. Там също наблюдавам сериозна ротация в защита и халфовата линия. В отбора се върна и Мартин Георгиев от Барселона, но виждаме, че той още не е за ниво мъжки футбол. Все пак той си е още юноша.

- Славия се раздели сравнително бързо с легендата Хосе Мария Бакеро. Каква беше неговата роля или вина за случващото се и дали самият той не сгреши, че прие да работи в България според Вас?

- Той може и да не си е представял каква е българската футболна действителност. Той не е треньор с много сериозна визитка. За да дойде да работи в Славия, значи си е направил сметката, че иска да започне отнякъде.

Но не виждам защо да не е трябвало да дойде, щом са го поканили.

- Възможно ли е наистина да не е бил запознат с родната футболна действителност, която е доста по-различна от европейската?

- Не е бил запознат. Според мен може би хората от Славия умишлено не са го запознали със ситуацията в клуба. Може би е срещнал подводни камъни. Шегувам се, разбира се.

При всички случаи не е познавал изобщо обстановката в България, българските играчи, школата на Славия.

Идеята на Венци Стефанов да захранва първия отбор с юноши е прекрасна. За всичко това обаче си има моменти. Нужно е да се направи с опитни футболисти, заедно с по-млади играчи, както и такива от школата.