Легендата на българския и световния футбол Христо Стоичков вчера следобед гледа мач от Трета лига. Той изгледа мача Чавдар (Етрополе) - ФК Кюстендил, който завърши с драматична победа 2:1 в полза на домакините.

Ицо зае място в ложата на кокетния стадион и видимо изпитваше симпатии към Чавдар, съобщи „Novsport“. Той от дълги години и свързан с този град, като детско-юношеската школа на клуба носи неговото име.

Тимът от Етрополе поведе с гол от дузпа на Николай Ботев в 16-та минута. След това домакините се скъсаха да пропускат чисти положения, като именно Ботев направи най-фрапантните от тях.

Вместо втори гол във вратата на ФК Кюстендил се стигна до 77-та минута, когато откъсналият се сам срещу вратаря Марио Евтимов бе повален малко пред наказателното поле от бившия футболист на ЦСКА Павел Головодов, който логично получи червен картон. От прекия свободен удар капитанът на гостите Евгени Зюмбулев вкара за 1:1.

ФК Кюстендил натисна в търсене на пълен обрат, но бе попарен в 90-та минута. Тогава резервата Кирил Янакиев бе изведен на изгодна позиция и пусна топката покрай вратаря Александър Михайлов за 2:1. Малко по-късно за неколкократно навлизане на терена бе отстране и треньорът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов.