Преслав Боруков вкара два гола и Арда (Кърджали) победи с категоричното 3:0 Етър (Велико Търново), с което отборът на Александър Тунчев изпревари Левски и ЦСКАи се изкачи на трето място в класирането. Арда е наравно по точки със "сините" и двата отбора водят с една на "червените" преди останалите мачове от седмия кръг.

Арда натисна Етър още от началото и създаде първите опасности. Станислав Иванов проби отдясни в петата минута и подаде ниска топка в наказателното пъле, където удар на Абубакар Тунгара бе блокира. Последва корнер, при който Радослав Цонев центрира на близка греда и намери Преслав Боруков, който бе точен в седмата минута с глава за 1:0.

Мартин Тошев получи първата добра възможност за Етър след половин час, но неговият удар от около 20 метра попадна в ръцете на вратаря Анатолий Господинов.

Арда вкара втория си гол на старта на второто полувреме. В 58-та минута Станислав Иванов получи топката в наказателното поле, залъга на два пъти капитана на гостите Мариян Иванов и се разписа с прецизен удар по земята в далечния ъгъл.

Само десет минути по-късно Боруков вкара втория си гол за Арда. Домакините пробиха отдясно и Станислав Иванов подаде на Мартин Стойчев, който продължи топката към непокрития пред вратата Боруков. Нападателят стреля моментално и отново преодоля Мартин Величков.

С това Боруков записа шестия си гол от началото на сезона и дели второто място при реализаторите с Джовани от Локо (Пловдив) и Дюкенс Назон от ЦСКА-София. Лидер с гол повече все още е Атанас Илиев от Черно море (Варна).