тарши треньорът на Ботев Враца Христо Янев не остана доволен от поражението на тима като домакин на Ботев Пловдив с 3:5 в двубой от 14-ия кръг на Първа лига.

"И моят въпрос е защо не успяхме да победим след като вкарахме три гола. Вътре точно това си говорихме с момчетата кога за последно сме вкарали три гола. Когато вкараш три гола и допуснеш пет, най-логичното нещо е да загубиш мача. Не приемам поведението на отбора в ситуациите, в които ни вкараха головете. Не приемам поведението на отбора, когато играеш вкъщи срещу противник, срещу който трябва да дадеш всичко от себе си, ако искаш да победиш. Ако мислим така да продължаваме, нямаме допирни точки в начина на мислене и пътищата ни ще се разделят", заяви Янев пред Diema Sport 2.

"Ботев Пловдив е добър отбор, ние не трябва да се заблуждаваме, разполагат с качествени футболисти и играят добре с топката. Но ние бяхме сигурни, че ще имаме ситуации за гол и ги имахме. Бяхме разучили добре противника и знаехме, ме ще стигнем до такива ситуации, но не бях предвидил, че ще ни вкарат такива леки голове", продължи Христо Янев.

"Можем да кажем, че не сме свършили добре нашата работа. Трябва да поработим много за взаимовръзките в защита, както и в отборната стратегия срещу противници като Ботев", добави наставникът на врачани.

По повод следващия кръг от Първа лига, в който Ботев Враца ще гостува на Етър Велико Търново на 25 октомври, Янев коментира: "Светльо Петров е много добър треньор, върши си добре работата. Ние ще вземем решение кое е най-доброто за нас. Всеки един от нас ще иска да спечели следващия мач. За нас е от голямо значение да излезем от ситуацията, в която се намираме. Ще става все по-трудно и ние трябва да проявим качества както на терена, така и чисто морално. Доближава се тимът до това, което искам, тренираме добре. Въпросът е, че тренировката е едно, а мачът е нещо по-различно. Напрежението ще дойде, ако продължим да допускаме загуби".