Представителят на изключените клубове от Българския футболен съюз - Димитър Пейчев от Русокастро Бургас, говори за позицията им. 

„Искам да благодаря на министъра, че инициира тази среща и ни прие. Този проблем не е от месец-два, той е от доста отдавна. След като всички ние участвахме в един конгрес, който бе организиран от БФС, получихме съобщение, че сме извадени от футбола и малко след това получихме покани да бъдем пререгистрирани. Само си представете 145 клуба с минимум 30 състезатели плюс деца, за каква бройка хора става въпрос, на които БФС казва: „Ние ви забраняваме да се занимавате с организиран футбол“, започна Пейчев.

„Ние сме пререгистрирани, ако не бяхме, трябваше да закрием абсолютно всичко и хората по малките населени места, които чакат такива мачове, да им отнемем и малкото щастие. Когато се пререгистрираме, губим общинска субсидия. Повечето клубове се финансират от Общините. Ние сме ентусиасти, които поддържаме аматьорския футбол. Аматьорският футбол е основата на футбола. Възмущаваме се на това, което се случва с националния отбор. Искаме промяна. Помолихме единствено да бъдем върнати. Докато тече този одит, те могат да си инициират Конгрес, да изберат човека Х или същия човек, няма да имаме глас. Това ни е единственото притеснение“, продължи той.

„Благодарим на министъра, съгласни сме с това, което предлага. Надявам се, че обществеността се надигна и освен че разчитаме на помощта на министъра, разчитаме на всички хора, които обичат футбола и виждат какво се случва, техните грешки не са една и две. Много клубове вече не развиват дейност, тази дейност се състоя твърде късно.“

„Поведението и отговорите на представителя на БФС са меко казано нелогични и объркващи. Те са дошли тук да отговорят нещо, това не помага. Единственото е да разчитаме на съда, ако от БФС не се съгласят на одит. Това нещо трябва да се прекрати, това не е нормално. Голям празник е във всяко населено място, когато има такова мероприятие. Безпрецедентно казват ни, че няма да имаме право на глас. Надявам се, че всички ще се обединим да покажем несъгласието си. Това нещо трябва да престане“, завърши Димитър Пейчев./БТА

Снимка: Lap.bg