Галерия

"Много се надявам разумът да надделее. Ясно личи, че има нужда от това и вярвам, че в най-кратки срокове ще получим отговори от Българския футболен съюз (БФС), защото никой няма полза от тази ситуация". Това каза министърът на спорта Димитър Илиев в Перник по повод събитията в българския футбол през последните дни.

Той коментира, че е разбрал за решението на БФС за пренасрочване на Изпълкома на организацията за следващата седмица. "Надявам се да се стегнат и да работят бързо, защото има нужда от това", заяви Илиев. 

Относно одита от независима кантора за изключените от БФС клубове, министърът каза, че все още се очаква отговор по казуса от страна на централата, който трябва да бъде даден от тяхна страна в рамките на 14 дни.

Въпросът с лиценза на БФС спортният министър определи като доста сложен. "Да, имало е в миналото процедури, по които е даден лиценз. Това е станало, когато се е обновявал закона. Всичко там е наред и няма проблем с лиценза", допълни той. 

Илиев не пожела да коментира действията от страна на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов и на ръководството след протестите и сблъсъците пред Националния стадион "Васил Левски" миналия четвъртък.

Снимка: БГНЕС