"Другата седмица ще успокоя всички граждани". Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов след няколко въпроси относно неговата оставка от депутати по време на парламентарната Спортна комисия.

Той допълни, че в понеделник ще се проведе извънредния Изпълком, на който се очаква да бъде свикан изборен конгрес на БФС. Първоначално от БФС обявиха, че Изпълкомът ще се проведе утре и Михайлов допълни пред журналистите при напускането на залата: "Не е отложен, има си ред".

"Казвам ви, че БФС не се занимаваме с политика и е неправителствена организация. Странно е, че точно от Народното събрание се предизвиква да се подава оставка от човек, който е избран от футболните хора. Не я искайте, тъй като нищо не сте направили за футбола в частност".

Очакванията са в понеделник той да си подаде оставката, а през миналата седмица обяви пред БНТ, че няма да се кандидатира отново след 18 годишно управление. 

До момента е ясна кандидатурата на Димитър Бербатов, Христо Крушарски също обяви подобни намерения. 

В края на миналата седмица bTV съобщи, че е възможна кандидатура и на Георги Иванов-Гонзо, който в момента е технически директор в БФС. 

Самото изслушване на Михайлов в Народното събрание пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта продължи почти два часа.

На моменти прехвърчаха искри и председателят няколко пъти помоли тонът да бъде смекчен. От политическите партии Продължаваме промяната и Възраждане поискаха оставката на Михайлов, при което той обяви, че е дошъл по други въпроси.

Михайлов отказа да отговори и на въпроси на депутата Радостин Василев, който също му поиска оставката. Мотивът на президента на БФС беше, че темите са в дневния ред и заяви, че адвокатът по спортно право от години е срещу него. "Всички знаят вашето отношение към мен и вашите борби. Всичките ви въпроси са извън темата и отказвам да отговарям", каза Михайлов. 

Той беше категоричен, че мачът България - Унгария е бил добре организиран и добави, че не му е оказван политически натиск. "Политически натиск съм нямал. Никой не ми се обаждал, нито някой ми е писал", категоричен беше той.

"След всички тези кореспонденции, мачът беше определен като рисков. Ако си спомняте преди четири години, тогава пак беше страшно на мача с Англия. Това невинаги може да бъде овладяно", каза още Михайлов.

Той не пропусна да захапе и Бербатов и екипа му. "От две години и половина е това нещо заради шепа хора. Подобни хора подбуждат медийно и по всякакъв начин", каза още Михайлов. 

Галерия