Томас Лафчис - един от най-обичаните футболни президенти, вече е магистър по теология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", похвалиха го негови състуденти. Те предоставиха на "24 часа" снимки на отличника теолог от официалната церемония в аулата на Алма Матер, на които 65-годишният пристрастен към науките мъж е с обичайната тога на магистър.

Това е четвъртото висше образование на Томас Лафчис. Бившият футболен вратар първо завършва Висшия институт по физкултура, после превзема спортната журналистика в Софийския университет, а във Варна усвоява третата своя специалност - "Икономика".

Дълбоко религиозен и впечатлен от силата на гръцката църква, Томас Лафчис се насочва към теологията, разказват състудентите му. Но страстта му към науките не свършва с тази магистратура - идната година той ще се дипломира с пета специалност - "Египтология". Нея сега изучава в Нов български университет в София. Приятели го запалват след пътуване в Египет и Томи решава да влезе в дълбините на тази мистична и древна наука.

Египтологията ще е петата магистратура за бившия президент на футболен клуб "Левски", който изравнява своите висши образования с броя на децата си - също 5.

Кариерата му на футболист започва като юноша на "Левски", играе за "Черно море" един сезон, после се завръща при "сините", за да продължи с кариера в Гърция, където с "Панатинайкос" печели националната купа.

Слага край на футболната си кариера през 1989 г., а през 2000 г. Лафчис изпълнява своето обещание пред съпругата си Вяра Анкова, бивш генерален директор на БНТ и настоящ мениджър в Нова тв, че ще напусне този спорт и като президент на "Левски".