Популярният футболен деятел и бивш президент на БФС и ПФЛ –  Валентин Михов, гостува в Българската национална телевизия, където изрази мнение, че не Борислав Михайлов е главният виновник за случващото се с футбола у нас. Михов в шеговит тон заяви, че обмисля да се кандидатира за президент на футболната централа и коментира кандидатурите на останалите желаещи да оглавят БФС.

Държавата в Сърбия няма право да се меси във футбола, но има правото да създава стратегия и да строи. Една от грешките са многото чужденци у нас, но тя може да се поправи. Това е стратегия на футболния съюз. Боби Михайлов има доста опит и ще реши днес. Видяхте ли политик, който да надгражда на предната партия? Явно се мразим много. Мразим се във футбола и в парламента. Голям смях беше гостуването на Борислав Михайлов в парламента. Тези депутати не съм ги виждал да са толкова активни в парламента. Комисията беше толкова активна… Те не са ходили на стадион, камо ли в зала. Без да направят нищо, отиват и се снимат с нашите големи спортисти. Видяхте ли европейските ни шампионки по шах, как се снимаха с тях? Разбира се, че има слабости в управлението на футбола.

Подава си оставката Боби Михайлов, е и? Тръгваме напред ли? Искам да видя стратегия и щаб на някой. Да се види какво ще прави в близките 3, 5 и 7 години. Има ли такава заявка? Има ли програма и екип? Аз не съм видял. Имаше еуфория около кандидатурата на Борислав Михайлов преди години с това, което бяха направили в САЩ.  Екипът на другите кандидати е от бивши национали, които се отказаха от националния отбор. Лигата трябва да си администрира първенството, за да няма виновни. Организацията трябва да е лигата. Там са президентите на клубовете и там се решават нещата.

Може и аз да се кандидатирам за президент на БФС, защо не? 45 години съм във футбола, все нещо съм научил. Властта и парите не са за всички. Управленци й трябват на тази държава. Даваш и изискваш с компетентни и можещи хора. Аз съм си поемал отговорността, когато съм най-невинен. Днес ще се реши въпросът, но ние сме крайни. Тези, които най-много се навеждаха на г-н Борисов и г-н Михайлов, сега са от другата страна.

Защо не похвалим някой? Сърбия победи ли ни? Не говоря в защита на Борислав Михайлов, това искам да го подчертая. С тези мачове, които изиграхме и с малко късмет, щяхме да имаме 10-12 точки. Борислав Михайлов да излезе да играе и да пази на вратата ли? Искам да поздравя Илиан Илиев с това, което направиха момчетата. За националния отбор аз съм оптимист.  Ще помисля дали да се кандидатирам за президент на БФС“.

Снимка: БГНЕС