Известният български адвокат по спортно право Георги Градев обмисля да се кандидатира за президент на БФС.

Борислав Михайлов вчера хвърли оставка и се очаква най-късно до месец март следващата година да се проведе Конгрес за нов бос на футбола ни. Кандидатите до момента за Димитър Бербатов, Христо Крушарски, Валентин Михов също заяви, че има шанс да се кандидатира за поста.

Самият Градев беше част от екипа на Бербатов, но наскоро напусна, като двете страни се разделиха приятелски. И сега адвокатът заяви изненадващо пред SportLive.bg

"Ще участвам със сигурност. Ще видим точно под каква форма. Не мога да Ви кажа сега. Ще се кандидатирам или за Управителния съвет, или за президент, каквото дойде. Ще изчакам да видя какво е положението и ще реша. Но със сигурност ще участвам" каза Градев, който е секретар на временната комисия за управление на българския шахмат.

И само преди седмица България постигна исторически успех, след като националният ни отбор за жени стана европейски шампион по шахмат. "След като направих един спорт европейски шампион, знам как се правят нещата, нали? Показахме, че знаем. Нищо че онзи твърдеше, че нямаме опит и не знаем. Ето, дадоха ми  един спорт за 5 месеца и видяхте какво стана "от пустиня до Дубай", добави Градев.

Относно вчерашната оставка на Боби Михайлов, той каза: "Моето мнение е, че оставката на Борислав Михайлов беше задължителна, но е закъсняла. Тя трябваше да се подаде преди мача с Унгария, за да успокои обстановката и срещата да се проведе в нормални условия. Поради тази причина продължавам да твърдя, че кръвта по улиците е изцяло по ръцете на Борислав Михайлов. Но както казват хората: "По-добре късно, отколкото никога". От ключово значение е кой ще подготви новия Конгрес и кога ще се състои. Михайлов търси в момента заместник, който той да наложи, да бута, отново иска той да окаже влияние върху клубовете, така че да се гласува по неговия начин. Иска да избегне ходене в НДК, където всичко е прозрачно. Желае да отиде в хотел "Маринела", където има коридори и задкулисни истории. Отново се търсят начини, по които да се пречи на обединението на футболната общност", отговори Градев на въпрос има ли нещо скрито според него.

Снимка: БГНЕС