Легендата на българския футбол Христо Стоичков предупреди противниците на БФС да не слагат четвъртите в света под общ знаменател, а да говорят с конкретни имена.

Носителят на Златната топка за 1994 година се закани в интервю за подкаста “Код Спорт”, че ако още един път чуе да споменават “четвъртите в света”, така ще изреже този, който не говори с конкретни имена, че свят ще му се завие.

“Да не ме слагат мен под общ знаменател. Да се говори точно, ясно и конкретно. Този, този, този… Ако още един път чуя, вадя не жълт картон, направо…

Защото „четвъртите в света“ са треньори, докори, масажисти, водачи на групата, президенти, футболисти, играли не играли… един отбор. Когато говориш, дай имена. Ако още един път споменат „четвъртите в света“, така ще го изрежа, че няма да може да се усети. Независимо кой е. Още от сега ви го казвам. Ако още един път не споменат поименно, а да кажат глобално „четвъртите в света“, още от сега ти го казвам на теб – така ще го изрежа, че свят ще му се завие”, разясни цитираният от Тема спорт Христо Стоичков.

Снимка: БГНЕС