Бившият президент на БФС и на Професионалната лига Валентин Михов заяви, че не изключва възможността отново да се кандидатира за най-висшия ръководен пост в българския футбол. Михов говори пред журналистите след края на днешното заседание на Изпълкома на централата (мандат 2017 – 2021), където беше член. В момента е председател на Обществения съвет.

"Имаме дата за конгреса – 15-и март, в хотел "Маринела" ще се проведе. Всички трябва да очакваме да се случи нещо. При тая ситуация в държавата, и във футбола, ще има може би много кандидатури. Сроковете за внасяне са по устав – един месец. Имаше един спор – за залата на провеждане, аз например предложих залата на Народното събрание, примерно. То няма угодия. Аз в "Маринела" съм правил много събития, да не правим реклама сега, защото вероятно трябва да се отреже. И за веселия, и за сериозни събития, е едно подходящо място", започна Михов.

След това той беше попитан зад коя кандидатура би застанал. "Зад себе си. Защо не? Дал Господ опит. Мога да се кандидатирам. Аз бях щастлив човек като президент, каза Михов. Реално той управляваше БФС в периода 1993-1994, когато наследи Димитър Ларгов. Просто работих с такова поколение, с такива треньори, с такъв щаб. Сега е по-различно. Трябва да чакаме поколение. Който и да дойде начело на националния отбор, няма ли поколение. Аз съм един щастливец".

"Оставката на Михайлов не се приема от нас. Тя се приема от Конгреса. За 15-и март гласуваха всички единодушно. Само трябва да сме спокойни и усмихнати всички, аз вече забравих да се усмихвам", завърши още бившият шеф на БФС, ПФЛ и президент на ЦСКА.

Снимка: БГНЕС