Участникът на Мондиал'74 с националния отбор на България – Войн Войнов, коментира пред SportLive.bg най-горещата тема в българския футбол – оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Славният бивш офанзивен халф на Левски е категоричен, че тя ще бъде приета, а досегашният шеф на футбола ни няма да се кандидатира за нов мандат и ще бъде избран нов ръководител на неговото място.

– Г-н Войнов, какво е мнението Ви за подадената оставка от президента на БФС Борислав Михайлов?

-Мисля, че Боби постъпи правилно, подавайки си оставката. Той също каза следващият шеф на футбола ни да бъде избран по-скоро. Дай Боже, да се избере достойният човек. Дано да има  трима-четирима кандидати и хората вътре да вземат най-правилното решение, за да може нашият футбол да тръгне още малко напред – да е това, което всички искаме.

В момента наистина нещата не са добре. Най-вече трябва да се мисли държавата да си влезе в ролята и да започне да се мисли за материална база. Нужно е да стартира изграждането на стадиони, защото няма как да растат домати на асфалт. Просто няма начин.

- Смятате ли, че е възможно да се стигне до обрат и Михайлов да си остане шеф на футбола ни или пък случайно отново да се кандидатира?

- Не, не, не. Сигурен към, че Боби Михайлов няма да се кандидатира. Оставката му ще бъде приета и ще имаме нов президент на БФС.

- Постоянно се спекулира с имена на евентуални различни кандидати за поста, а някои от тях вече афишираха намеренията си да го сторят. Кой от тях  Ви се струва най-подходящ?

- Всеки от кандидатите си има своите плюсове и минуси. Нека да изчакаме още малко, за да видим кои от тях ще се кандидатират официално. Сега само се афишират. Предлагам да го коментираме, когато е официално. В момента не бива да наливаме масло от едното място на другото.

- Смятате ли, че всичко, което се случи и предстои да се случи, ще бъде за доброто на българския футбол?

- Всички искаме това и се надяваме да е така. Аз винаги съм бил оптимист. Такъв съм по характер и винаги съм вярвал в доброто, в честността , в истината и се надявам да се случи най-доброто за българския футбол. Желая го от все сърце!