Локомотив Пловдив е на път да продаде втори свой играч в Китай. В четвъртък черно-белите обявиха официално трансфера на Джовани във втородивизионния Гуанси Пингуо Халиао. Сделката е станала факт със съдействието на агента и бивш футболист на ЦСКА и Черно море Иво Димов.

Именно той ще се опита да пласира в най-многолюдната страна още един от бразилците си – Евандро, пише „Тема Спорт“. Халфът също, както и Джовани, направи силна есен. Той записа 19 мача в Първа лига, в които вкара 4 гола.

През миналия сезон за кратко бе под наем в Спартак Варна, но от този се завърна на „Лаута“. Както е известно, новият-стар собственик на Локомотив Христо Крушарски е изкарал целия конвертируем тим на тезгяха. С продажбите той ще се опита да закърпи бюджета.

Водят се преговори за Алфа Конте, който е желан в Азербайджан, и за Динко Хоркаш, който може да поеме към Полша.

Старши треньорът Александър Томаш обаче няма да се надява на достойни заместници на продадените. Според запознати зимната селекция на черно-белите ще включва главно родни играчи от Първа и Втора лига. Фактът, че е обсъждано името на халфа Петър Вуцов, син на Вили Вуцов, от Янтра Габрово е показателен за намеренията на смърфовете за подсилването на тима, който направи добра есен, зимувайки четвърти.

В понеделник Локомотив Пловдив започва подготовка от 15:00 часа. 45 минути преди нея наставникът Александър Томаш ще даде пресконференция.

На нея специалистът ще разкрие подробности именно за селекцията и за контролите.