Китайският Тиендзин Тайгър може да събере двама от любимците на феновете на Локо Пловдив в последните години. Фланелката на азиатците от юли тази година носи бившият халф на смърфовете Петър Витанов, а сега те проявяват интерес и към голмайстора на черно-белите Джовани.

По информация на “Тема Спорт” китайците вече са изпратили оферта за бразилското крило, която е в размер на 100 хиляди евро. Те се възползват от факта, че контрактът му изтича в края на шампионата и тогава той може да си тръгне като свободен агент. Именно това е причината те да предлагат сума, която е в пъти по-ниска от реалната стойност на футболиста.

От Тиендзин имат опцията след Нова година да подпишат предварителен договор с Джовани и той да се присъедини към отбора през лятото, но желанието на шефовете е да го имат в редиците си още сега, за да е на разположение за старта на шампионата в китайската Суперлига, който е във формат пролет – есен. През миналата кампания Тиендзин завърши на осмо място, като остана на 15 точки зад шампиона Шанхай Порт. Петър Витанов изигра 12 мача, в които записа една асистенция.

До момента през сезона Джовани е изиграл 17 мача за Локо Пд, в които е отбелязал 7 гола. Той се превърна в барометър на играта на смърфовете, като пикът на формата му съвпадна и с рекордната серия от 9 победи. Изпълнителният директор Павел Колев е провел няколко разговори с футболиста в опит да удължи договора му, но е получил категоричен отказ. Със сигурност след края на сезона от тима ще си тръгне и друг от титулярните състезатели – Бабакар Дион.

Към този момент все още няма яснота дали на “Лаута” ще успеят да задържат и останалите играчи, чиито контракти изтичат през лятото – Хоркаш, Паскалев, Евандро.