"Ако има някаква промяна, ако държавата погледне към всички клубове, дай Боже и към Славия, това би било добре. Иначе разчитаме на себе си, на това, което е било досега. Не се оплакваме, стягаме редиците. Ако всичко е окей и феър в първенството и ако всичко се решава с това, което може на терена, вие виждате колко точки Славия е минус от прегрешения чужди. Да, нямаше да сме в тройката, защото аз сбърках, поправих грешката. И след неговото (на Загорчич) идване имаше толкова ощетяване, че ти иде да скочиш от телевизионната кула. Но, случва се. Каквото за всички, това е и за нас". Това заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов на старта на зимната подготовка на "белите", предаде репортер на БГНЕС.

Столичният клуб се събра днес за първа тренировка в "Овча Купел", а на 15 януари ще изиграе контролна среща с Балкан Ботевград на своя стадион, след което тимът заминава на лагер в Турция. "Няма какво да говорим, чака ни работа. От това как ще си свършим работата зависи и как ще се представим в пролетния дял на първенството. Ние сме клуб, който не променя традициите си, работим заедно, стараем се да създаваме наши кадри, наши футболисти, предимно с български футболисти, затова се радвам, че старши-треньорът не държи да взима чужденци със съмнителни качества, работи с нашите млади футболисти. Сигурен съм, че рано или късно това ще даде резултат. Аз мога само да му пожелая да е жив и здрав, дупе да му е яко и да стяга редиците, защото ни чака много работа", коментира Стефанов, който разкри, че е имал договорка с крилото на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов да се завърне в клуб, но собственикът на "червените" Цветомир Найденов е решил да задържи българския национал заради другите изходящи трансфери.

"Трябва да се подготвим много добре в тази подготовка и да стартираме много по-силно в първенството и да имаме по-хубави резултати. Много работа ни чака. С футболистите си имаме доверие. Аз се усещам в Славия приятно и това е положението. Възможно най-високо в класирането", каза треньорът Златомир Загорчич относно целите за пролетния полусезон.