Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов гостува в подкаста „Код Спорт“. По време на разговора бившият нападател за първи път от доста години засегна и темата с оттеглянето си от националния отбор.

Той коментира и тежкото състояние на българския футбол заради настоящото управление на централата.

 „Несериозно е Конгресът да бъде в хотел. Всички помните какво се случи там, когато Любослав Пенев бе кандидат и се опитаха да го унижат.

Надявам се Конгресът да бъде направен както трябва – прозрачно, да няма обжалвания и който бъде избран, да почне да гради.

Оттеглих се от националния отбор, защото съм видял накъде отиват нещата и години по-късно сме в тази ситуация, в която футболът ни е отишъл в канавката. Не спах тогава колко време. Отказах се от един от най-високите върхове в кариерата на всеки футболист. Но аз отстоявам своите решения и съм категоричен – ето, 3 години се боря за президент на БФС. Ние ще спечелим битката и ако мога да се реванширам по този начин на тези, които все още мислят, че решението ми е било неправилно, ще го направя.

Държавата трябва да е на първа линия, ръка за ръка с футболните ръководители, за да градят инфраструктурата, детско-юношески футбол – най-важните неща.

Най-разочароващото от управлението на Борислав Михайлов е, че като цяло позволи да се стигне там, където сме в момента.

Управляващите БФС сигурно са тръгнали, когато са ги избрали, с добри намерения, но с течение на времето, на базата на лошите избори, които са правили, са стигнали до това положение, в което са тотално променени и не осъзнават, колко пречат на футбола в момента.

Футболната общественост им го показва и ние им го показваме 3 години вече. И си мисля, че някои от тях всъщност го знаят. Но тук вече е пустото достойнство и его. Заинатяват се и казват „Не искам, ако трябва ще затрия това, но ще си седя“. Лошото е, че сигурно някои от тях не могат да ходят по улицата. И като ги видят, усещат хорските погледи как ги изгарят, без да им се казва нищо – укоряват ги и ги съдят, това е най-голямата присъда“, заяви Бербатов.