Английският Брайтън постигна споразумение за привличането на 19-годишното ганайско крило Ибрахим Осман през летния трансферен прозорец от датския Нордселанд с договор за пет сезона, обявиха от клуба.

От Брайтън не разкриха финансовите детайли по сделката, но британските медии съобщават, че става дума за сума в рамките на 16 милиона паунда.

Осман, който има четири гола и пет асистенции в 29 мача за Нордселанд този сезон, ще се присъедини към английския клуб при отварянето на следващия трансферен прозорец по-късно тази година.

"Той е млад и вълнуващ футболист, но засеге а важно да му дадем възможност да се концентрира върху Нордселанд, където се радва на добър сезон", заяви техническият директор на Брайтън Дейвид Уиър и добави: "Щом настоящата състезателна година приключи, той ще има шанс да си почине през лятото и след това ще дойде при нас, където ще получи времето и подкрепата, от които се нуждае, за да се адаптира в Англия."

Брайтън заема осмо място във временното класиране във Висшата лига с 35 точки от 23 изиграни мача и днес излиза срещу Тотнъм.