Бившият треньор на Лудогорец - Стойчо Стоев, изрази мнението си пред Gol.bg относно предстоящото дерби между разградчани и есенния шампион Черно море още при подновяването на първенството в Първа лига. Сблъсъкът е идния понеделник на стадион „Хювефарма Арена“.

Черно море за първи път в своята история зимува на върха в родния елит. Правещият истински фурор отбор на Илиан Илиев оглавява таблицата с актив от 45 точки. Разградчани са втори с 42 пункта, но са и с мач по-малко.

„Моряците“ спечелиха с 1:0 първия двубой между двата тима през сезона. На 20 август миналата година Черно море триумфира на стадион „Тича“ след попадение на Цветомир Панов.

Предполагам, че ще е доста интересен мач.Този двубой обаче по никакъв начин няма да предреши изхода от битката за титлата. Ще бъде интересно да видим кой къде е в момента“, коментира Стоев във втората част от интервюто си пред Gol.bg.

Лудогорец първо има мач със Сервет, който също ще е изключително важен. Участието в Европа и родния шампионат са две паралелни първенства, които няма да се отразят по никакъв начин на разградчани. Все пак двубоят със Сервет на този етап е по-важен за тях. Трудно ми е да преценя какво ще се случи след това в сблъсъка с Черно море, защото не съм гледал и отбора на варненци в контролите. Ще бъде първи мач от подновяването на родния шампионат. Може би все пак предимството е на страната на Лудогорец, защото ще са домакини“, продължи специалистът, който спечели 2 титли начело на „орлите“.

Той изрази мнение и за очертаващата се битка за шампионската титла, в която са замесени три коня – Черно море, Лудогорец и ЦСКА.

Нормално е Черно море и ЦСКА да са конкурентите на Лудогорец с оглед и на точковия им актив.

Трудно ми е да кажа дали Черно море ще успее да триумфира с титлата. Ще бъде малко трудно. Не толкова от гледна точка на това, че варненци са слаб отбор, а напротив.

Цяла есен показаха много добра игра и неслучайно зимуваха на първото място в класирането. Те са много добре изграден и балансиран отбор, но въпросът е дали ще съумеят да издържат през пролетта. Визирам не само спортно-технически, но и психически на очакванията към тях, които вече ще бъдат изключително големи. Да не забравяме все пак, че Лудогорец има доста класен състав“, отговори Стоев на въпрос дали именно варненци могат да детронират разградчани от трона в българския футбол.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стойчо Стоев посочи пред Gol.bg какво е най-притеснително за Лудогорец

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО СЪС СТОЙЧО СТОЕВ ПРЕД GOL.BG

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg