Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски гостува в „Шампионски игри“ по gospodari.com. Toй разкри, че е предложил нов договор на старши треньора Александър Томаш. Босът определи и целта пред смърфовете през пролетта.

„Първенството ще бъде малко по-интересно през пролетта, защото отборите имат еднакви възможности. Видяхме го в мача за Суперкупата. В Локо ще се опитаме да се преборим за първите позиции. Ще гоним класиране за Европа, но не на всяка цена. Който няма цел, за която да се бори, да си седи вкъщи при жена си и да се топли. Най-доброто ще е да се борим заедно със Славия за Европа“, каза Крушарски. Относно продажбата на играчи и недоволството на Томаш от този ход бизнесменът коментира: „Имаме стока – изкарваме я на пазара и продаваме. Какво да правим иначе, да чакаме да залежи и да я заровим в земята. Футболът е предприятие – да произвежда, да продава и да са самоиздържа. Ако някой иска да си тръгва, не съм човекът, който ще го спре. Какво значи разпродажба?! Кого сме продали и за какво? Има оферти за хора, които сме ги създали, и какво, да чакам да им свърши договорът и да си тръгнат без пари. Аз се нагледах на тези действия в последните осем години. Най-голямото зло са прословутите мениджъри, които не са създали нищо, а са се наредили на опашката само да лапат. С Томаш разправиите са точно на тази тема. Тези, които им изтичат договорите, да си седнат на пейката, ще си им платя заплатите и да ги запечата. Предложил съм му нов договор на Томаш”, добави Крушарски.

„Заплатите в Локо си вървят, имаме натрупани задължения от последните две години, но си ги плащаме. Мисля, че до една година ще ги изчистим, защото аз нямам печатница за пари“, продължи босът на Локо Пд. За сблъсъка на върха в първия кръг той прогнозира: „Илиан може да се пребори за титлата и това му е шанс Черно море да обърне палачинката. Даже прогнозирам, че ще победи в Разград – „двойка“. А за това как ще оправи българския футбол, ако стане президент на БФС, бизнесменът сподели: „Много лесно – трябва ред, а не оправдания и криене. И с правилно разпределение на благата. Ще бъда по-добър от Борислав Михайлов с екипа, който ще сложа, и с нещата, които ще направя. За да си ръководител, трябва да си изял една паница сол и да си управлявал пет криви коча в заградено (б.р. – каза за кандидатурата на Бербатов)“.