По време на подготвителни лагер на женския национален отбор на България, в щаба се включи най-успешната българска сноубордистка Александра Жекова.

Тя е сертифицирана ACC Coach & ACC High-Performance Team Coach, с лична практика, създател на платформата за самопомощ “Growth Club by Alexandra Jekova”, коуч, ментор и консултант на спортисти и предприемачи, както и мотивационен лектор.

Жекова се включи в лагера на българките като ментал коуч, което помогна изключително много за подготовката на момичета, те имаха индивидуални и групови срещи с нея. “Лъвиците” се подготвят в Кърджали, където утре на "Арена Арда" ще приемат Украйна в мач от Лига на нациите.

„Невероятна среща с един млад и перспективен отбор, женският Национален отбор по футбол! С огромна благодарност към техническия директор на БФС г-н Георги Иванов-Гонзо, старши треньора на отбора Силвия Радойска, и целият щаб, за доверието и възможността, които ми дават! Преди няколко седмици с отбора започнахме процес по индивидуална и екипна психологическа подготовка.

Положителните резултати, които виждам, че момичетата постигат с всеки нов ден, като подкрепят тренировъчно-състезателния процес, са смисълът, който винаги съм търсила в работата си. Благодаря за възможността! За мен е чест, радост и мисия да бъда с вас, Лъвици!”, заяви Жекова.

„Сани наистина е много полезна за отбора, усещам че спомага за сплотяването, а и аз самата усетих ползата от разговорите с нея. Радвам се, че е част от екипа и вярвам, че колкото повече опознава момичетата, толкова по-осезаем ще бъде нейният принос. Страхотно е, че тя самата е била спортист на високо ниво, това я прави и модел за подражание“, каза от своя страна треньорът на женския национален отбор на България Силвия Радойска.