Треньорът на Арда Александър Тунчев няма да може да ползва най-креативния си и най-резултатен играч на „Георги Аспарухов“. Мачът срещу Левски пропуска Абубакар Тунгара. Той бе обект на интерес от страна на сините в началото на годината, но тогава те нямаше как да си го позволят в онзи момент.

В отсъствието на Тунгара най-вероятно Тунчев ще пусне на негово място Тилев, а на крилото ще играе Ел Мами Тетах, пише „Тема Спорт“. Има вариант обаче и с по-дефанзивен подход. Зад нападателя да действа юношата на Левски Борислав Цонев, а в халфовата линия да влезе друг, минал през „Герена“ – Илия Юруков, който да партнира на Лъчезар Котев. На какъвто и вариант да се спре Тунчев, той ще иска от тима си доста по-сигурни действия при контрола над топката, отколкото тимът показа при домакинското поражение с 1:2 от Локомотив Пловдив.

Мачът е от стратегическо значение за Арда. Причината е, че Ботев Пд измести кърджалийци от седмото място, което праща на бараж за Лигата на конференциите. Затова и нова загуба може да разклати стола на Александър Тунчев.