Зоналният съвет на БФС в Пловдив и днес не взе крайно становище за прекратения мач от 21-ия кръг на Югоизточната Трета лига между Несебър и Атлетик (Куклен).

По време на прибирането на двата отбора към съблекалнята между двете полувремена става сбиване между играчи на двата отбора. Гостите отказват да продължат мача след инцидента, тъй като техен играч е ударен.

Футболист на Несебър обаче също е ударен. Реферът на срещата Любомир Александров от Харманли прекратява двубоя при резултат 0:0. От Атлетик (Куклен) твърдят, че ръководител на отбора на Несебър е влязъл в съблекалнята и е упражнил насилие.

От Несебър обаче са категорични, че гостите от Куклен са провокирали цяло първо полувреме и на някой не са му издържали нервите. По принцип в Куклен гостуванията в Югоизточната Трета лига винаги са предизвикателство за отборите и много фенове, клубове са се оплаквали от обстановката там.

Какво ще се случи за прекратения мач обаче ще стане ясно от решенията на Дисциплинарната комисия на БФС-Пловдив, която днес спря правата на двама футболисти – по един от двата отбора.

Пълното решение гласи: "Становище за срещата между отборите на ОФК"Несебър"(Несебър) и ФК"Атлетик"(Куклен) , Дисциплинарната комисия ще вземе след като се разгледат събраните допълнително доказатества. Спират се състезателните права на Иван Стоянов (Несебър) и Мартин Иванов (Атлетик) до изясняване на случая".