Кандидатът за президент на БФС Михаил Касабов смята, че негови основни конкуренти за шефския пост на Централата ще бъдат Георги Иванов – Гонзо и Димитър Бербатов. Понастящем Касабов временно оглавява БФС до избирането на постоянен президент, а Иванов също е на работа в Съюза. Изборният Конгрес е на 15 март.

„Искам ако мога да помогна за българския футбол. Има неща в администрацията, които тярбва да се променят. Имам идея постепенно част от администрацията на БФС да бъде прехвърлена. Преди Боби Михайлов бях вицепрезидент на Иван Славков. Ние сме колективен орган и президентът решава. За мен е чест, че най-старият столичен клуб ме издига (Славия). Някои от кандидатите не ги познавам, но ще се запозная. Не познавам сина на Сашо Манолов. Всеки от кандидатите има нещо рационално в своите виждания. Всеки от нас би трябвало да вземе от другите кандидати това, което би било добро за футбола. Всеки има своите шансове, но решават делегатите. Смятам, че основните ми конкуренти ще бъдат Димитър Бербатов и Георги Иванов. Имам отлични контакти с тях. Нямам никакви дразги с тях. Има в живота неща, които са по-важни“.

„Винаги се натрупват негативи при толкова години управление. Борислав Михайлов е направил много хубави неща за българския футбол. Всеки ръководител допуска грешки. Доста се преекспонираше. Безспорно Стилиян Петров има качества, но в момента той е член на екипа на Бербатов. Бих бил отворен за всеки, който би помогнал за българския футбол, а Стилиян Петров е един от тях. Последните 10 години не се случи това, което всички желаем – класиране на националния отбор на голям форум. Бяхме близо до класиране няколко пъти, но не се случи. Нека не забравяме базата, която беше направена по времето на Борислав Михайлов“, каза Касабов пред Спортал..