Треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази мнението си след успеха с 2:1 над Ботев Враца. Победата върна варненци отново на върха в Първа лига.

 „Много труден мач. И след двубоя с ЦСКА казах, че тези мачове са ни най-трудни. Такива бяха с Пирин и Етър, но важното е, че взехме трите точки. Ботев Враца първо смениха схемата, после влязоха трима от чужденците, които не участваха в предишните мачове. Могат да държат топката. Излязоха с осем чужденци срещу нас. Да си чужденец и да играеш в чужбина, значи имаш някакви качества“, започна коментара си Илиев.

„Смятаха ни тези три точки за сигурни, но стана по трудния начин. Трябваше да се сбием, както се казва, направихме го и взехме трите точки. Нямаше отпускане, просто Ботев Враца започнаха  да играят по-агресивно. Рискуваха, вкараха повече хора в атака. Не успяхме да се възползваме от пространствата. Имаше напрежение, но важни са трите точки“, продължи специалистът.

„Готвим се за мача с Берое. Ние в последните години играем почти еднакво добре, като резултати говоря, и като домакини, и като гости. Затова понякога като направим равен като гост, усещаме, че сме загубили. Това е манталитет. В тези мачове трябва да осъзнаеш, че точките са важни. В такива мачове ще имаме проблеми, ако играем със същото напрежение“, подчерта той.

„Всички мачове са награда и трябва да ги изиграем с удоволствие, докато сме в тройката. Надявам се с времето и това да го изчистим. Познаваме повечето хора срещу Берое. Имат и срещу ЦСКА хора, които няма да играят, а срещу нас ще играят. Ще бъде поредният труден мач“, завърши Илиев.