Тобиас Хайнц няма да бъде на разположение на Нестор Ел Маестро за следващия двубой на ЦСКА. Армейците посрещат Ботев Пловдив в неделя от 17:45 часа на националния стадион „Васил Левски“ в последен мач преди паузата за националните отбори. Норвежецът получи контузия в глезена при победата с 2:1 над ЦСКА 1948 в събота.

Травмата доведе до принудителна смяна на халфа в 81-ата минута, сега ще го извади и от сблъсъка с канарчетата, пише „Тема Спорт“. Той не взе участие във вчерашното възстановително занимание на армейците, като предстои да премине допълнителни медицински изследвания, които да покажат с точност какво е неговото състояние. Норвежецът изненадващо започна като титуляр в Бистрица, въпреки че се намира в слаба форма.

Той замени сънародника си Джонатан Линдсет в стартовия състав, но отново не успя да донесе сериозни позитиви в представянето на ЦСКА. Отчете се с пропуск сам срещу вратаря в началото на двубоя. Хайнц е взел участие във всеки от първите 24 мача през сезона и за първи път ще гледа отстрани срещу Ботев Пд.