Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост в Българския футболен съюз, заяви преди Конгреса, че клубовете трябва да гласуват свободно, а не под натиск. Рекордьорът по мачове за националния отбор сподели, че очаква подкрепата на тези, които искат доброто на родния футбол.

„Разбира се, че има опит за влияние – винаги го е имало. Това се опитваме да прекъснем. Клубовете сами трябва да избират да избират президентите на българския футбол. Трябва да бъдат свободни и да гласуват за правилния човек, а не под натиск. Това е най-голямата промяна – българският футбол да се успокои, да се освободи и да покаже, че иска да работи в правилната посока. Ако българският футбол иска да продължава по същия начин, ще си продължи. Ако иска да види нещо различно – ще гласува.

Ние сме се срещнали с абсолютно всички клубове, чухме техните проблеми. Показали сме уважение от най-малките до най-големите. Те ще преценят дали тази система трябва да работи по този начин.

 Желание има голямо, но културата и начинът на работа на някои хора не се е променила и явно няма да се промени. Това е големият проблем. Дано клубовете вече са узряли и ще помислят за бъдещето на младите таланти.

Георги Градев, Георги Захариев и Манол Иванов показаха, че искат нещо различно в българския футбол. Михаил Касабов и Георги Иванов – Гонзо знаем как процедират. Те използват системата на БФС, което е неправомерно. Но за съжаление живеем в такъв свят, че трябва да се съобразяваме с тези неща.

Надявам се, че ще получим подкрепата на тези, които искат доброто на българския футбол, тези, които искат да работят и да виждат, че продуктът “български футбол” се развива, както техните клубове и таланти. Те ще преценят дали сме направили достатъчно през последните три години, за да им спечелим доверието.

Аз заставам с лицето си пред всички вас. Не крия неща. Аз не се крия. Това, че имаш приятели и играеш футбол и имаш различни взаимоотношения, това не означава абсолютно нищо. Аз съм такъв човек. Един човек си изгражда мнение по това как се отнасят с него“, завърши Стилиян Петров по повод снимката с Бойко Борисов, която публикува във вчерашния ден.

Снимка: Lap.bg