Бившият селекционер на младежкия национален отбор – Александър Станков, коментира пред Gol.bg и доста интересния момент около провеждането на Конгреса на БФС. Той е свързан с факта, че тогава трябва да бъде гласувана и оставката на настоящия президент на централата Борислав Михайлов.

Едва след това би трябвало да се премине към избор на нов шеф на родния ни футбол. Кандидатите за нов президент са 7 – Георги Иванов – Гонзо, Георги Градев, Георги Захариев, Димитър Бербатов, Манол Иванов, Михаил Касабов и Петьо Костадинов.

59-годишният специалист, който е кръвно свързан с ЦСКА, изрази мнението си относно любопитния сценарий, при който оставката на Михайлов не бъде приета и какво може да последва, ако се случи подобно „чудо“.

Трябва да гласуват оставката на Борислав Михайлов, което не е задължително по Устав. Но те ще го направят. В България всичко е възможно. Учудва ли те нещо?

Разбира се, че го има и този сценарий. Ако не му приемат оставката на Борислав Михайлов, край всичко свършва. Аз лично не мога да се изненадам от нищо вече.

Ако се случи това, просто не знам, но за мен просто Конгреса приключва. Не знам точно как е по Устав, но всичко свършва според мен. Когато някой треньор си подаде оставката, а ръководството на футболния клуб не му я приеме, какво става? Наставникът на отбора си остава на поста.

Ако Борислав Михайлов е категоричен, че си тръгва, е друго. Но ако каже: „Ще остана, нека да мине мен, след като не искат да напусна“

Аз очаквам всичко да се случи по време на провеждането му. Съмнява ме, че ще протече спокойно“, коментира Станков пред Gol.bg.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сашо Станков пред Gol.bg за кандидатите за президент на БФС: Сред тях има патерици и сгъваеми патерички

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С АЛЕКСАНДЪР СТАНКОВ ПРЕД GOL.BG

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg