Легендарният нападател Петър Курдов коментира пред Gol.bg ситуацията около инфраструктурата в българския футбол. Трикратния шампион с Левски, който е известен с прямостта и пиперливия си език, не спести горчивата истина.

Той направи сравнение между ангажираността на държавата в Унгария и изразходването на средства по европейски програми у нас за изграждане на различни футболни съоръжения из страната ни. Като пример той посочи националния стадион на Унгария „Ференц Пушкаш“, за който премиерът на страната Виктор Орбан изразходва над 500 млн. евро.

„Може ли да нямаме национален стадион? Това Боби Михайлов ли трябва да го направи. Той хубаво им зададе въпроса, питайки правителството: „Вие какво сте направили за футбола?“ Нека да видим един Виктор Орбан какво направи. 500 млн. евро му струваше стадиона в Будапеща. Няма смисъл да говорим  и за съседните ни държави. Ние нямаме национален стадион, бе приятелю!

Ходил ли си към Кърджали да видиш колко стадиони има, които са направени по програми? Изградени са и в села, в които има 20 баби. Кога тези баби ще отидат да играят на стадиона? Финансовите средства обаче са усвоени. Стадионът е направен, буренясал е и т.н. Идете и направете по един такъв репортаж. Има едно село Горно Сахране, където също има направен стадион за 5 млн. Тези случаи са много. Правят се на места, където преобладава възрастното население, няма деца, няма детски глъч. За съжаление нещата стоят по този начин.

Ако сега се надприказват да обещават разни неща, просто това го слушаме от 35 години. На мен вече ми омръзва, а и не са ми интересни тези обещания. Макар че аз съм субективен фактор. Каквото било, беше по нашето време“, коментира Курдов пред Gol.bg.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петър Курдов попиля играч на Левски пред Gol.bg: Страх  го е някой да не му свали чорапите или гащите

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда отличи босовете на три клуба пред Gol.bg и отсече: Гледаме  32-годишна порнография

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда пред Gol.bg за Конгреса на БФС: Боби Михайлов пак ще ги удари в земята!

ВИЖТЕ ОЩЕ: „Синя“ легенда за Гонзо пред Gol.bg: Не е за президент на БФС!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда жегна пред Gol.bg Зингаревич и Филипов и отсече: В Ботев правят страшно престъпление

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петър Курдов с култов коментар пред Gol.bg за бъдещия шампион

ВИЖТЕ ОЩЕ: Курдов пред Gol.bg: Ако работя в Ботев Пд, ще е съвсем друга музиката

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg