Бившият нападател на Левски, Ботев Пловдив и Марица Пловдив – Петър Курдов, изрази мнението си пред Gol.bg за развитието на битката за шампионската титла в Първа лига през този сезон. Претенденти за първото място са тоталният хегемон през последните 12 години Лудогорец, ЦСКА и Черно море.

„Нали се сещате навремето какво казваше другарят Тодор Живков: „Имаш ли пари, бе? Когато нямаш пари, къде си тръгнал?“, отсече красноречиво и култово Курдов, който е на мнение, че Лудогорец отново ще бъде шампион на България.

„Това е същата работа в момента. Тези, които коментираме вече трябва да го обръщаме в по-шеговита форма. Ако не е смешно, става трагично. На тази възраст, която сме над 60 години, едва ли някой ще измисли нещо повече от нас, или пък е видял нещо повече от нас. Има мои колеги, които стоят като мръсни котета отвън. Могат да дадат много за футбола, но никой не ги брои за живи. Визирам, че е така изцяло в българския футбол, а не отделни клубове.

Вижте какво става в Стара Загора. Докато беше ТЕЦ-а даваха пари, а сега сме свидетели какво се получава. Вижда се какво се случва в Пловдив в Локомотив. Ботев Пловдив поне са добре финансово“, продължи той пред Gol.bg.

Курдов сподели и виждането си за това кой отбор ще е по-сериозен конкурент на Лудогорец за титлата и ще се бори с разградчани до края.

„Според мен ЦСКА ще държи до последно под пара Лудогорец. Пожелавам успех и на Илиан Илиев. В Черно море също са сериозни хората, които управляват клуба. Трите отбора ще се въртят за първото място.

Доста хора малко ги отписват Черно море от битката за титлата. Дано Илиан Илиев да издържи. Направил е добър отбор. Работи добре и показва резултати. Много ще е важно кой ще излезе победител в директните сблъсъци. Ако той успее да победи ЦСКА и Лудогорец в плейофната фаза, мога да кажа, че Черно море наистина ще може да претендира за шампионската титла.

ЦСКА не заслужаваше да загуби мача във Варна, защото тя стана факт съвсем в края на срещата. Това е слабост на не само един български отбор в даден. Ако си спомняте когато Христо Стоичков беше селекционер на националния отбор, Унгария ни взеха победата в 91-ата минута, изравнявайки за 1:1. Левски загуби финала за Купата, когато Никола Спасов, лека му пръст, водеше Черно море. Това е слабост при нашите треньори. Има такива футболни прийоми, които се учат във времето. Взима се въпросният лиценз УЕФА „ПРО“ и после започва порнографията. Знаете ли колко са треньорите с Лиценз ПРО в България? Около 1100 души са. Когато ходим да защитаваме лицензите си, същото е някаква проформа. Даваш една шапка пари, за да го вземеш  този лиценз.

Виждаме кои са качествените треньори и са направили нещо в кариерата си. Всичко друго е млади и неопитни хора. Просто не виждам къде ще реализират тези хора“, заяви трикратният шампион с Левски.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петър Курдов попиля играч на Левски пред Gol.bg: Страх  го е някой да не му свали чорапите или гащите

ВИЖТЕ ОЩЕ: Курдов отличи босовете на три клуба пред Gol.bg и отсече: Гледаме  32-годишна порнография

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда пред Gol.bg за Конгреса на БФС: Боби Михайлов пак ще ги удари в земята!

ВИЖТЕ ОЩЕ: „Синя“ легенда за Гонзо пред Gol.bg: Не е за президент на БФС!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда жегна пред Gol.bg Зингаревич и Филипов и отсече: В Ботев правят страшно престъпление

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg