Бившият нападател на Левски, Ботев Пловдив и Марица Пловдив – Петър Курдов, изрази мнението си пред Gol.bg за развитието на детско-юношеската школа на „канарчетата“. Пловдивският клуб разполага с най-модерната база в България, но въпреки перфектните условия не бере плодове, след като таланти от ДЮШ на „жълто-черните“ изключително рядко успяват да пробият до представителния отбор. Преди това той жегна пред медията ни и собственика на клуба Антон Зингаревич, и строителя на стадион „Христо Ботев“ Илиян Филипов заради разногласията помежду им.

В момента в Ботев Пловдив залагат тотално на чужденци, привлечени основно от руската школа „Виста“, която се държи от собственика на „канарчетата“ Антон Зингаревич.

„Трябва да се започне от ръководството, което управлява детско-юношеската школа. Всичко това им го остави ей така Цветан Василев, а те не се възползват от богатството, с което разполагат като материална база. Разполагат с такива условия, а не могат да реализират 5 човека от юношите в първия отбор. За мен това е немислимо! Ако работя там, ще е съвсем друга музиката“, коментира пред Gol.bg Курдов.

„Няма какво да си кривя душата. Нямам директна покана за работа в школата на Ботев Пловдив. Макар че моето семейство е дало много за Ботев Пловдив. Първо ще започна с това, че дядо ми беше председател на АФД Тракия. После аз имам 24-25 гола. Големият ми син и той има 25. Общо сме реализирани над 100 гола, след като и само Атанас има 89 на сметката си“, отговори той на въпрос дали е получавал покана за работа в ДЮШ на Ботев Пд.

„Кой се интересува от тази работа? Нека да погледнем и по другите школи. Нека да погледнем  и тази на Левски – същата работа. Единственият, който работи правилно, е Венци Стефанов. Няма какво да си кривим душата. Акцентира на децата, на юношите, на школата и на добри треньори, които работят и вкарват млади играчи в първия отбор на Славия. След 1-2 години нещата започват да се получават.

Тук всички са полудели с тази Европа, да участват в евротурнирите. Не разбраха ли, че това не се случва по този начин. Няма и как да се случи. Става само в Лудогорец, защото там се вкарват сериозни пари“, подчерта Курдов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петър Курдов попиля играч на Левски пред Gol.bg: Страх  го е някой да не му свали чорапите или гащите

ВИЖТЕ ОЩЕ: Курдов отличи босовете на три клуба пред Gol.bg и отсече: Гледаме  32-годишна порнография

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда пред Gol.bg за Конгреса на БФС: Боби Михайлов пак ще ги удари в земята!

ВИЖТЕ ОЩЕ: „Синя“ легенда за Гонзо пред Gol.bg: Не е за президент на БФС!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда жегна пред Gol.bg Зингаревич и Филипов и отсече: В Ботев правят страшно престъпление

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петър Курдов с култов коментар пред Gol.bg за бъдещия шампион

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg